söndag 3 juni 2012

Avdelning: Skitsnack

Ordföranden för Sverigedemokraternas kvinnoförbund Carina Herrstedt menar att det skulle vara naivt att påminna om statistik om mäns våld mot kvinnor – statistik som visar att mäns våld mot kvinnor tyvärr är ytterst vanligt förekommande i alla samhällsgrupper.

Hon skriver att ”våld mot kvinnor fördöms och föraktas i Sverige”. Och så hävdar Carina G bestämt att det skulle finnas något som heter ”vanligt svartsjukevåld”.

A slip of mind? Eller helt enkelt bara uttryck för att SD-kvinnorna faktiskt tycker att det är helt okej att svartsjuka män ska få ägna sig åt lite hederligt och vardagligt relationsvåld?

Tack för det, Carina! Tydligare än så kan det ju inte bli. Om våld i personliga relationer på det här sättet ses som något ”vanligt”, jo, då finns det faktiskt och uppenbarligen en risk att det här våldet  nonchaleras och osynliggörs, Carina Herrstedt.

Vänsterpartiet har reagerat på det senaste fallet av dödligt våld mot en kvinna i Landskrona genom att efterlysa resurser till en tjejjour och samordnade insatser av olika aktörer. Inte minst för att motverka det som kallas för ”hedersrelaterat våld”.

Jag kan inte se något ”naivt” i det.

Däremot kan jag se det som tydligt ideologiskt motiverat att just Carina Herrstedt och SD intresserar sig för övergrepp som lämpar sig som bränsle i en debatt som egentligen handlar om något annat än patriarkalt våld. Allt snack om hedersvåld blir bara ett redskap för att sprida ett illa dolt rasistiskt budskap. Det har vi varit med om för:









Henning Süssner Rubin

Ordförande Vänsterpartiet Landskrona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar